Kennel Smackjack
Dina og valpene hennes.
..og her er litt om oss:

Mitt navn er Bente Fagerheim Strand og sammen med min mann Asbjørn Strand og våre 3 jack russell terriere Tyra, Frida og Effi, danner vi kennelen Smackjack.


Hvordan det startet. 
Etter at begge barna våre var fløyet ut av redet, ble det mere tid og anledning til å videreutvikle  hundeholdet vårt. 

Etter mange års pause fra utstillingsringen og fra oppdrett av riesenschnauzer på 80 -og 90-tallet, var tiden nå blitt moden for å gå videre - men nå med jack russell terrier (jrt). Dette var en rase som jeg først ble kjent med i stallen jeg vanket i som barn på tidlig syttitall. "Raff " og "Hufsa" som de het, gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Aldri senere klarte jeg å glemme disse hundene, men i voksne år var det så og si umulig å få tak i denne rasen for den som ikke kjente noen som kjente noen som visste om noen som hadde valper... Og nettopp på den måten kom endelig vår første jrt Cordelia inn i våre liv i 2003. 

Vår siste riesen vandret til de evige jaktmarker i 1998. Etter en periode med dvergschnauzer både før og parallelt med jrt, landet vi altså på kun jrt fra omtrent i 2006. Dette er så definitivt blitt vår rase for all fremtid.


JRT
JRT er en herlige rase på alle måter, men den er kanskje fremfor alt en utrolig spennende og allsidig rase. 

Vår første JRT kom til oss våren 2003 (Cordelia), og vi har ikke angret ett sekund, for maken til muntrasjonsråd skal man lete lenge etter. De har en fantastisk evne til å lage ”liv i lørven” hos selv den mest innbitte sofasliter.


Det er nesten umulig å være trist og lei seg i nærheten av en JRT. De har ofte en helt spesiell evne til å gjøre ting med sin egen vri. Noen tydeligere enn andre selvsagt, men det er generelt en utrolig morsom og givende hunderase. Man trenger ikke å være spesielt humoristisk for å forstå dem, men det hjelper…


Å kjøpe hund...
Håper vi klarer å formidle noe av det vi opplever som positivt og fint med det å være eier av jack russell terrier. Men selv så positivt det enn er å være hundeeier, ber vi deg innstendig tenkte deg om mer enn en gang over hva det vil si å kjøpe hund - husk det er en anskaffelse på godt og vond for hele hundens livsløp. Den er totalt prisgitt dine innfall og utfall og har ingen mulighet til å klage på eieren sin. Husk, den får ikke noe bedre tilværelse enn det du gir den. 

Det å kjøpe seg hund krever nøye overveielse og er absolutt ikke noe man gjør spontant. Men har du først funnet ut at en JRT skal få komme inn i livet ditt er du sannsynligvis hekta på livstid. Du er i så fall velkommen i "klubben".


Med vennlig hilsen
Bente F. Strand og Asbjørn Strand
Kennel Smackjack
 
Vicky og jeg.
Dina og valpene fra hennes første valpekull (2010).
Diverse kurs

2007: Agilitykurs for nybegynnere.
2010: Klikkerkurs, 2 stk.
2011:Jrt rasegruppens oppdretterseminar. 
2012: Norsk Kennel Klubs oppdretterskole del 1.
2013: Norsk Kennel Klubs oppdretterskole del 2.

2016: klikkerkurs for valper del 1.

2016: klikkerkurs for valper del 2.

2017: Agilitykurs.


Cordeliadamen... vår første jrt.